klik her Klik her Klik her klik her  
 
   

 

 
 
Du er her: Forside > Bandet > Christina Kronborg
|
|

Christina Kronborg - fløjte og meget mere...

Jeg er ”opdraget” til at spille klassisk på tværfløjte (havde en ungarsk lærer) og mødte den Irske folkemusik på en venskabstur i Skotland. Her var der en kammerat som købte en tinwhistle og et nodehæfte, og så blev der ellers spillet irsk med ”klassisk baroklyd”. 

Faktisk var det ikke helt galt, det lød kanont !?! Efter rejsen glemte vi folkemusikken igen…

Da jeg flyttede til Aalborg, lærte jeg Jacob og Brian at kende, og hurtigt fik Jacob bestilt en træfløjte til mig, for det måtte være den irske folkemusik jeg havde ventet på. Der gik 10 måneder før jeg fik fløjten, og så var det ellers 100 % isolation når jeg skulle øve – Det var bare svært at få lyd af den dersens træpind, pludselig måtte man gerne bruge foden til at markere rytmen og det skulle svinge… Helt andre principper end det jeg havde lært tidligere…

Musikterapistudiet fyldte også en del, og jeg fik undersøgt mængder af nyt musik. Dog er terapi musikken ”lidt flippet og følsom”, og mit holdepunkt blev den irske folkemusik. Jeg fik ikke altid spillet så meget, men det var fedt når det så blev!

Der er så meget god musik, og jeg havde tænkt på at nævne noget af det jeg lytter meget til. Men jeg kan ikke vælge, så måske fortæller jeg mere om min smag, hvis jeg nævner dét, hvor jeg slukker for radioen og aldrig ville sætte på anlægget. Dog er det heller ikke rigtigt, for musiksmag kan ændre sig… Så den musik jeg ikke lytter til, er alt det negativt rettet musik, der er oppe lige i tiden – Jeg syntes musik skal ”klæde øret”, og man skal lytte til musik for at nyde tonerne og rytmerne så ens hverdag bliver beriget….

AsHammer er blevet min nye lidenskab. Vi er et lille band, der leger os frem til at finde den musik vi syntes er fed. Ingen vilde regler når vi går i gang med en ny ide, og målet er at det skal lyde godt. Dog har jeg et par gange under øvningen syntes at det var lidt flippet, universitetsfint med for mange kinesiske fraser, men med lidt humor har vi fået justeret musikken. 
Jeg syntes vi har fået lavet en masse god musik, og nyder at køre ned til Brian hvor vi øver. At mødes i øvelokalet er blevet hverdagens legeplads. Her bliver alvor og humor blandet til noget musik der er fedt at spille.

Så bare for at understrege min begejstring for de tre andre gode spillemænd: Jacob, Klaus og Brian, vil jeg afslutte med min ynglinsvittighed:

Ved i hvorfor kinesere boller i karry ????? Jamen, det er sgu da fordi de er så gule !!!!

 

 

På træ-tværfløjten der har sin egen stemning og en varm lyd.

Blikfløjten et populært instrument i den irske folkemusiktradition. Også med sin egen helt særlige klang.